Bridges for Peace

Het project Bridges for Peace is een nieuw project dat wordt georganiseerd door het comité Together in Peace i.s.m. de Brusselse Hoofdstedelijke Regering. Dit project bestaat uit een bezoek aan de huizen van verschillende levensbeschouwingen in Brussel.

Het project 'Bridges for Peace' is bedoeld voor Brusselse scholieren van de 3de graad en zal plaatsvinden op dinsdag 26 september 2017. Zij zullen huizen van verschillende levensbeschouwingen in hartje Brussel bezoeken: een kerk, een moskee, een synagoge en een huis van de vrijzinnigheid. Tijdens deze bezoeken stellen vertegenwoordigers hun religie of levensbeschouwing aan de jongeren voor in telkens een sessie van ongeveer een halfuur en antwoorden op hun eventuele vragen. De dag zal worden afgesloten met een slotmoment waar alle jongeren op één punt verzamelen.

Het is een unieke kans om de jongeren in contact te brengen met de veelheid aan overtuigingen in Brussel. Kennis en ontmoeting zijn immers cruciaal in een tijd waar angst en negativiteit overheersen. Door in dialoog te treden met de andere bevorderen zij een cultuur van het “samen-leven in respect”.